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1.Imagem marcado/desmarcadoGONCALVES, S. B. Biogás: produção de biogás a partir de resíduos agroindustriais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  03/09/2014
Data da última atualização:  07/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GRADE, L. C.; MOREIRA, A. A.; VAREA, G. da S.; MANDARINO, J. M. G.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I.; RIBEIRO, M. L. L.
Afiliação:  LUCIANA CARVALHO GRADE, UEL; AMANDA ALEIXO MOREIRA, UEL; GENI DA SILVA VAREA, UEL; JOSÉ MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; JOSEMEYRE BONIFÁCIO DA SILVA, UEL; ELZA IOUKO IDA, UEL; MARA LÚCIA LUIZ RIBEIRO, UEL.
Título:  Soybean B-Glucosidase immobilisated on chitosan beads and its applicaation in soy drink increase the Aglycones.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 57, n. 5, p. 766-773, Sept./Oct. 2014.
ISSN:  1516-8913
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S1516-8913201402331
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to investigate the immobilisation efficiency of soybean β-glucosidase (181.6 U/mL; 23.8 mg protein/mL) on activated chitosan beads. Central Composite Rotational Design (CCDR) 2 was used and the application of immobilised enzyme in commercial soy drink was evaluated. The activation of chitosan beads was achieved with established 2.5% glutaraldehyde, pH 7.5, 8 h incubation time (6 h with agitation and 2 h without agitation) at 37ºC. The highest immobilisation efficiency (%) of soybean β-glucosidase on chitosan beads obtained was 37.74 U/mL and 18.84 mg protein/4 chitosan beads at pH 7.5 and 20 h coupling time of enzyme-matrix (7 h with agitation and 13 h without agitation) at 4ºC. The immobilised enzyme incubated at 50ºC, pH 5.5 resulted in 24% increase in the aglycones content in commercial soy drink after 60 min.
Thesagro:  Soja.
Thesaurus NAL:  Soybeans.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107678/1/Soybean-Glucosidase-immobilisated-on-vhitosan-beads.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO35359 - 1UPCAP - DD
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